OVER RONALD

Sinds 1979 ben ik opgegroeid tussen en met bloemen en planten.
Woonachtig in Naaldwijk, samen met Mariska en onze zoon Finn in het midden van het Westland en op steenworp afstand van Royal FloraHolland en het World Horti Center.

DOELGERICHT, PRAGMATISCH EN BETROKKEN

Sinds 1999 ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van de marketing-, verkoop- en bedrijfsstrategieën voor uiteenlopende bedrijven en merken binnen de sierteeltsector.
Door de jaren heen heb ik diverse marketing- en managementfuncties vervult binnen Royal FloraHolland, zowel richting  kopers als voor kwekers.

Als eigenaar van Floradvies help ik ondernemers in met name de sierteeltsector om zichzelf en hun organisaties continue ontwikkelen daarmee commercieel te excelleren.

KENNIS EN INTEGRITEIT

Mijn werkervaring en kennisniveau op marketinggebied zijn door de European Marketing Confederation [EMC] gecertificeerd met de titel:  Senior Marketing ProfessionalSMP.
De SMP-certificering vereist naast kennis en ervaring vooral ook permanente educatie om mijn marketingkennis up-to-date te houden. Naast mijn marketingkennis vergroot ik hiermee ook mijn professionele netwerk. Door de masterclasses en trainingen krijg ik bovendien inzichten en ervaringen van buiten de sierteeltsector.
De SMP-titel is daarom ook een kwaliteitskeurmerk naar mijn klanten.

Met een examen voor de NIMA Integriteitscode heb ik mijn integriteit en kennisniveau van de meest relevante wetgeving aangetoond. De integriteitscode wordt op professionele manier gehandhaafd door de Integriteitscommissie van NIMA; Nederlands Instituut voor Marketing.

ONTWIKKELEN EN VERBINDEN

De dynamische omgeving van de internationale sierteeltsector biedt uiteenlopende opdrachten en intellectuele uitdagingen. Dit geeft mij veel energie en persoonlijke motivatie. Zo ook het helpen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en het verbinden de relaties binnen mijn netwerk.

Ieder mens en ieder bedrijf is uniek met eigen kwaliteiten. Graag help ik mensen in mijn omgeving om hun eigen kwaliteiten verder te ontwikkelen en zowel hun persoonlijke als zakelijke doelen te kunnen realiseren.

Alleen start je vaak sneller, maar samen kom je meestal veel verder!

Wil je meer van mij weten of kan ik je al ergens mee helpen? Neem dan snel contact voor een afspraak.

MEER INFORMATIE

Kijk voor meer informatie over mijn zakelijke loopbaan en actuele CV op LinkedIn.